Жилищна сграда в Банишора

Жилищната сграда се намира в кв. Банишора – един от старите квартали на София с добър транспортен достъп и добре развит сектор обществено обслужване. Районът е тих и в същото време в близост до големи транспортни артерии - бул. „Сливница“, бул. „Опълченска“ и др. В непосредствена близост (зад ъгъла) се намира детска градина, а на пешеходно разстояние има няколко училища, някои от които с над 100-годишна история. В райна са изградени супермаркети Кауфланд и Билла. В близост е и пазара „Димитър Петков“. В квартала функционират няколко здравни заведения. Изградени са множество заведения за хранене, салони за красота, места за спорт и др.

Сградата е шестетажна – с пет надземни етажа и шести - тавански жилищен етаж, без сутерен. Съдържа общо 9 апартамента – 5 броя тристайни и 4 броя четиристайни, 7 гаража на първия етаж и две паркоместа в двора.

Апартаментите са просторни и светли, проектирани с функционално и пространствено свързани дневна, трапезария и кухненски бокс, разположени от южната страна - откъм улицата. Спалните са на север – към по-тихата част с вътрешния двор. Апартаментите имат по два балкона – един от север и един от юг. Апартаментът на последния - шести етаж е с голяма тераса с гледка към Витоша.

Строежът се изпълнява с монолитна стоманобетонова конструкция и стени от тухлена зидария 25 см и 12 см. По всички ограждащи елементи над първия етаж – външни стени, еркери, тераси, покрив, ще се положи топлоизолационна система, завършваща с цветна декоративна фасадна мазилка. Покритието на покрива ще бъде битумни керемиди. Парапетите на балконите ще бъдат плътни от северната страна на сградата, а от южната – с ивица  от стъкло в горната част.

Подовете  в дневните и спалните се предвиждат с ламиниран паркет, в останалите помещения – подова керамика. Балконите и терасите ще бъдат с настилка от мразоустойчив гранитогрес. Вътрешните стени ще бъдат измазани с вароциментна мазилка, шпакловани и боядисани с латекс. В санитарните помещения се предвижда фаянсова облицовка по стените.

В жилищната сграда са проектирани водопроводна инсталация за студена вода, канализационна инсталация и електрическа инсталация, съобразно действащите за тях нормативни документи. Топлата вода ще се осигурява с електрически бойлери. Отоплението ще бъде с мултисплит климатизатори с 3 и 4 вътрешни тела, в баните – ел. отоплителни конвектори. За вентилация на санитарните помещения ще се монтират битови вентилатори.

 

Застроена площ 206 м2 Разгъната застроена площ 1172 м2.
Локация ул.Враня 78, кв.Банишора. Старт на строежа 04.2020г. завършва 12.2021г. При възможност да се показва етажа с разпределение и да се промени след продажба. Първоначално ще въведем цена на обектите.